1. oktoober 2013

Neli tingimust

Kui keegi soovib arendada oma sensitiivivõimeid, on tal kasulik teada, et selleks on vajalik täita neli tingimust, kujundada endas välja neli omadust ja kui need on olemas, siis neid täiustada.

Need neli on: tugev tahe, raudne usk, elav  kujutlusvõime ning seksuaalenergia teadlik kasutamine. Kaks esimest justkui ei vajakski lisaselgitusi, kaks viimast aga küll. Seksuaalenergia on inimese kõige tugevam energia, eluenergia. Kuidagi ei saa sensitiivsed võimed avalduda täiel määral, kui me ei kasuta seda enrgiavaramut, oleme ta umbe ajanud, ei suhtu temasse vajaliku austusega, vaid näeme temas midagi rumalat ja loomalikku, mis tuleks nagu vaimsete asjadega tegelemisel üldse kõrvale jätta, eemale tõrjuda. Miski ei saa olla vääram ja takistavam kui selline mõtteviis. Seksuaalenergia on jõuallikkas, meie mootorikütus. Reljeefne kujutlusvõime, täpne vaimusilmas nägemine on aga oluline seepärast, et energia liigub meie kujutluse järel, seega on võime näha vaimusilmas värvikalt ja täpselt tähtis energia suunamiseks.

Ja veel üks asi: eraldi võttes on kõik need neli üsna tavalised inimomadused. Vaja on nad lahutamatult ühte sulatada. Alles siis, kui ka see on õnnestunud, võivad sensitiivsed võimed avalduda maksimaalselt ja võivad juhtuda sellisedki asjad, mida kõrvaltvataja peab imeks.

Kas sensitiivivõimeid endas saab arendada iga inimene? Kahtlemata. Siin pole erinevust võrreldes mistahes muu alaga: inimesed erinevad küll andekuselt, kuid see, et õppimine ja harjutamine viib edasi, kehtib ühtviisi kõigi puhul. Küsimus võib olla ainult selles, kui kaugele keda viib, kuid kuna sensitiivsed võimed tulevad kasuks igas eluolukorras, on selles mõttes täiesti universaalsed, siis on igal juhul kasulik neid arendada ja võib öelda, et kellel selle vastu huvi tekkis, see on õigel teel.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar